Nice, NRK

av Fureflagellat  februar 21, 2009 at 9:33 pm (1)

Av en eller annen grunn, og for første gang i mitt liv, satt jeg nå nettopp og fulgte den norske Grand Prix-finalen med argusøyne (dette kan eller kan ikke ha direkte sammenheng med sommerfuglen til Tone Damli Aaberge, red. anm.).

Åkkesom, jeg formoder at lyse hoder i NRK tenkte at de skulle avslutte første del av showet på en skøyeraktig måte, og hva er vel da bedre enn å hyre inn et menneske til å etterligne en narkoman forhenværende soul-sanger? Det vitner om et overflod av respekt for dine medmennesker når du bruker to minutter av statskanalens beste sendetid til å trekke noen gjennom gjørma fordi de har vært så uheldige å rote seg borti dop, og introdusere dem med fullt navn.

Omtrent slik vil jeg tro planleggingsmøtet foran kveldens storslagne finaleshow hørtes ut, hadde man vært flue på veggen:

-Møtet er satt. Første punkt på dagsorden er underholdning før pause og VM-aften. Jeg har blitt bedt om å gi ordet direkte til Ragnar-Roger, som er her på PRYO-uke fra Reitgjerdet ungdomsskole og tepperens. Vær så god, Ragnar-Roger.

-Ja, jeg har altså (promp) fått tidenes ide til verdens kuleste avslutning før VM-kveld starter: La oss kle opp noen som narkoman, så (promp) kan denne personen sjangle (promp) rundt og spille dopa. Det blir utrolig lattervekkende, kult (promp), og dessuten kommer det til å trekke bra med seere (PRRRROMP).

-Er det så gøyalt da? Hadde det ikke vært morsommere å la denne homofile gjøken imitere en animert Wenche Foss? Det slår jo alltid an.

-Ja, eller vi kunne fått tak i et sotrør som liksom kunne være Tommy Sharif. Så kunne han stå og nirunke i ti minutter, for deretter å ta et radialdekk og tre inn på det stive lemmet sitt. Det er god TV, det! Eller hva med å lage et tablå der vi ser Anne-Cath. Vestly på dødsleiet?

-Hm. Nei, det kunne bli tatt ille opp av enkelte uten humoristisk åre. Og det er jo litt dårlig gjort å gjøre narr av fru Foss bare fordi hun er drita på sjampis til envher tid. Dessuten skal Fabian sitte i salen. Nei, da liker jeg denne ideen med dophuet bedre. Men hvem kan vi etterligne? Ronny fra plata er det liksom ikke noe sving over. Gordon, kan du slippe ut gullfisken, forresten?

-Hva med hu Amy (promp) Winehouse, da? Hu er jo bare dritfestlig nå som hun er så ofte i Se og Hør og greier. Dessuten bor hu (promp) helt borti England eller noe annet dritt, så det gjør ingenting om vi driter a litt ut (PPPPRRRRRROOOOOMMMMPPP).

-God ide. Ingen har invendinger? OK, da er saken rosinbolle, og klubbes igjennom (bank).

God dømmekraft der, altså. Vær så vennlig: Neste gang dere tenker i disse baner, ring meg og spør om det er greit. Jeg betaler tross alt for dritten.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

1 kommentar

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

 1. Stjordal1 sier,

  februar 22, 2009 at 12:07 pm

  Hva? Har du ikke sans for humor? Nå ble jeg virkelig skuffet. DU MÅ FØLGE MED I TIDEN! Innslagen var jo hylende morsomt. Det er INGEN TING som er så morsomt som litt ondsinnet lytehumor. Ja, nå vet jeg ikke om å være dritings narkoman er å regne for et lyte, men det skulle ikke forundre meg.

  Alvorlig talt: Kona lurte litt på dette innslaget, hadde ikke fått med seg Amy’s meritter – verkens som glitrende retro soulartist eller tragisk narkofigur. Hun spurte bare: Hva har dette med MGP å gjøre?

  Det er litt i samme krampaktige stil som denne vaktmesteraktige teknikeren som sitter i et kontrollrom under VM-sendingene og snakker “arbeider”-språk.

  Vi vet vel dette begge to: Det er ikke lett å være morsom.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00