Men kjære vene da…

av Fureflagellat  februar 13, 2009 at 11:41 pm (1)

Erik Solheim, og dette er i følge Dagbladet, skylder en drøss påsatte branner i Australia på de mye omtalte klimaendringene. En nokså lang vei å gå fra en gjeng idioter som tenner på noe tørt gress til økningen av karbondioksid i atmosfæren. Godt gjort, Solheim.

Det som verre er, om det er mulig, og dette er nok en gang i følge Dagbladet, er imidlertid at Solheim tror “vi nordmenn” identifiserer oss mer med forkullede folk i Australia enn med sultende stakkarer i Afrika fordi “-Dette er mennesker som ikke bor i stråhytter, men i eneboliger.”

Det er altså et av de dummeste utsagn jeg har sett i media i det siste, og jeg vil kommentere det med den solide porsjon usaklighet som det fortjener:

Vel, min gode statsråd for fordumming og miljøforkleinelse. Jeg er provosert. Jeg bor nemlig i rekkehus. Dessuten gir jeg like mye faen i australiere som i afrikanere. Så klapp igjen kjeften din, og kom ikke her og fortell meg hvem jeg skal identifisere meg med.

Takk for meg.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

8 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

 1. Anders sier,

  februar 14, 2009 at 12:49 am

  “De siste årene har vært de tørreste i Australias historie siden 1800-tallet”, “Brannene er den verste naturkatastrofen i Australia på 110 år”, “Myndighetene er sikre på at brannene er påsatt”. Og Solheims kommentar i starten er: “Det som skjer i Australia nå har en veldig sterk sammenheng med klimaendringene”…

  Nei, Solheim, det har en veldig sterk sammenheng med fyrstikker og lightere!

  Godt mulig Solheim mener at klima-trollet har presset pyromanene til å tenne på, selvfølgelig… Når han snakker om at dette var forutsett av FNs klimapanel så får jeg assosiasjoner til Snåsamannen. Folk med jesus-dilla er jo mindre kreative i sin tro. Gudbedre, det eneste som mangler i Solheims utsagn er “halleluja”!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. BathesWithWhales sier,

  februar 14, 2009 at 1:32 am

  Erik Solheim viser nok engang at han er en totalt inkompetent person som ikke har greie på hverken fredsprosesser på Sri Lanka eller ulike miljøprosesser.

  Erik Solheim reiser rundt i verden i fly.

  Resultatet er null.

  Unnskyld: resultatet er negativt.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Argus37 sier,

  februar 14, 2009 at 1:40 am

  Mannen er litt gal! Kan hyan henge noe på “klima-endringer”, så gjør han det.

  Det har vært skogbranner i Australia i generasjoner. Årsaken er at ecalyptustreet (som det er masser av i den australske bushen) har så høyut oljeinnhold i bladewr at det lett selvantenner når temperaturen blir høy.
  Og så er det et faktum at det er noen gærninger blant oss som nesten alltid benytter anledningen til å tenne på litt ekstra når man i perioder har ukontrollerbare skogbranner.

  Nå har man i Australia arrestert de to første ildspåsetterne. Det må jo da være interessant for Solheim å høre hvorfor dse tgente på?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Hey 40 sier,

  februar 14, 2009 at 1:46 am

  Helt enig i alt du sier her. Det er imidlertid liten tvil om at det skjer klimaendringer men gi meg et fuckings bevis på at de er menneskeskapte !!! Ingen greier det og tvert om er det flere og flere forskere som pekmer på helt andre mekanismer. Det er heller ingen tvil om at klimaendringer skjer og har skjedd i uminnelige tider. Spar oss for den dårlige samvittigheten og populismepolitkken din din, Solheim. Verden vil bli lurt!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Billyquiz sier,

  februar 14, 2009 at 2:14 am

  The Greens are trying to blame the latest killer fires in Australia on global warming, but the locals who bore the brunt of the flames, many of whom lost friends and family, are having none of those lies. The fault lies in the policies of the environmentalist governments.

  http://www.lewrockwell.com/blog/lewrw/archives/025290.html

  It wasn’t climate change which killed as many as 300 people in Victoria last weekend. It wasn’t arsonists. It was the unstoppable intensity of a bushfire, turbo-charged by huge quantities of ground fuel which had been allowed to accumulate over years of drought. It was the power of green ideology over government to oppose attempts to reduce fuel hazards before a megafire erupts, and which prevents landholders from clearing vegetation to protect themselves.

  http://www.smh.com.au/opinion/green-ideas-must-take-blame-for-deaths-20090211-84mk.html

  Bushfire expert David Packham at Melbourne’s Monash University has blamed green groups, saying their opposition to controlled clearance in forests known as burn-offs had allowed leaves, bark and dead wood to build up for decades, providing fuel for the fires.

  “Elements of the (green) movement are behaving like eco-terrorists, waging war against proscribed burning and fuel management,” Packham, a former supervisor at the government-run Bureau of Meteorology, told The Australian newspaper.

  http://www.mysinchew.com/node/21147?tid=14

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Stjordal1 sier,

  februar 20, 2009 at 10:28 am

  Det har vel gått noen dager nå, dermed tar jeg sjansen på å gi mitt besyv til ovenstående, selv om jeg ikke overhørte nevnte tåpelige uttalelse. Også Solheim da, som ser så…..eh….snill ut:-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Fureflagellat sier,

  februar 21, 2009 at 9:35 pm

  #6 Jeg overhørte det heller ikke, og babyface er han jo, men det går altså an å få sagt mye dumt allikevel.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Cezanne-2 sier,

  mars 7, 2009 at 11:39 am

  Hvem man identifiserer seg med.. Du har et poeng med en aldri så liten twist her,Fure..! :)

  (Tåpelige )uttalelser fra diverse eksperter er ikke alltid i tråd med fornuften..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00