Charterfeberkramper

av   oktober 29, 2008 at 9:18 am ( Charterfeber)

Akkurat da jeg trodde det ikke kunne bli verre, da jeg trodde grunnfjellet var nådd, da jeg var på mitt mest sårbare og ikke trodde jeg kunne tåle mer roting i mennesket aller mørkeste tendenser til å drite seg loddrett ut i syden, da satte jeg meg ned for å se på ”Charterfeber”. Nok en gang.

Lisbeth og NANSY

Her ble det en tur bak Charterfeber-puta igjen. Mens de festglade damene nøt en kaffe og Baileys, samt en 18-20 ”røk” på verandaen, ble Lisbeth vár saftig ungkjøtt i nærheten. Selvfølgelig hauket hun over til småguttene, og en av dem kom faktisk over. En glatt svenske, viste det seg, han kunne vel være snaut 20 somre. På ett eller annet vis klarte Lisbeth, hun kan vel være rundt 50 vintre, å få til et opplegg med helt klart seksuelle overtoner med denne svenske gutten, som også kunne fortelle at han hadde en rekke ”kåmpissar” som mer enn gjerne stilte opp, dersom NANSY skulle få litt kløe i fileten også, og at alder ”bara är en siffra”. Søtt.

Høydepunkt: Lisbeth proklamerte at hun var så begeistra for unggutter, spessielt dissa svenske, for døm er lissom med på alt, døm. Og selv om det ikke er riktig så morsomt lenger, heter faktisk den ene NANSY.

To tulledamer med lodne cowboyhatter

Sist dukket det opp to småpiker, som, på tross av at de ikke er eneggede tvillinger, stadig går omkring i identiske plagg. Og for å være ærlig er plaggene litt for trange og litt for glorete til at de er artige å gå omkring med, til og med i syden. Men dem om det. I går så jeg ikke så mye til dem, men jeg hørte godt fra bak puta mi. Jeg hørte hvordan de av en eller annen grunn eglet seg innpå en gruppe bygningsarbeidere som ante fred og ingen fare. Jeg hørte hvordan de kjøpte en litersflaske med nesespray (”Kænn ju drink allkohol vid diss?”), men mest av alt hørte jeg at den ene fikk et akutt anfall av Jerusalem-syndrom da hun besøkte en lokal katolsk kirke. Tårene rant i dette sterke møtet med kitchy bilder av Jesus. Hvorpå hun bannet så det gløste og måtte gå ut i ren skam.

Høydepunkt: Ingen i det hele tatt. Kanskje bortsett fra episoden med nesesprayen.

Pensjonistene

Våre glade gamlinger durte omkring i buss for å suge til seg litt av den autentiske greske kulturen.

Høydepunkt: Bussturistene besøkte et ekte, gresk hjem. Tenk det. Det må ha vært en opplevelse å få trenge seg inn i huset til en vilt fremmed og studere familiebildene deres og de slitte møblene i finstua. Flott måte å vise respekt for andre kulturer på, også så lærerikt, da gitt!

Svein og Nina

Etter et par vellykkede dater var raketten Svein klar for det skjebnesvangre stevnemøtet med uvennen Nina. Siden Svein og Nina, som jeg har skrevet om før, har røket i tottene på hverandre av uklare årsaker, var det uvisst hvordan dette skulle gå. I hvert fall forventet jeg ikke samme uforbeholdne suksess som sist gang, der en annen frier med ett eller annet navn erklærte Svein sin uforbeholdne hengivenhet, og slo fast at han var det vakreste mennesket hun hadde møtt, ”både inni og utenpå”. Ganske sikkert et sitat fra ”De blå sidene” i Norks Ukeblad, og ganske sikkert basert på at kvinnemennesket 1)  har et annet forhold til hva som er vakkert enn majoriteten av folk ellers, eller 2) Svein har vist andre sider – HELT ANDRE SIDER som er verdt å elske – ved seg selv som ikke har blitt gjengitt på fjernsyn. Som respons brøt Svein ut i spontan krampegråt, noe som var et rørende syn, all den tid han lå drapert med skrevende bein i trang hvit bukse med åpen smekk.

Uansett, jeg digregerer (ja, det går faktisk an å si). Om det var for å unngå de helt store kranglene, eller om kveldens sjekker, den ovenfor nevnte Nina, gruet seg en smule til stevnemøtet, hadde hun i hvert fall drukket seg snydens og satt og snøvlet særdeles gneldrende allerede da daten tok til. Svein lot seg selvfølgelig ikke be to ganger, men slo lystig følge inn i de druknes rekker. Etter et intermezzo der Svein datt på ræva i en søppelhaug, samt deklamerte et utvalg fjernsynsteatre fra sent 70-tall, endte det med at en fylleglad Nina avslørte at hun nok elsket Svein, tross alt, mens hun klamret seg fortvilet til en karusell. At hun ikke spydde opp daquirien er nok bare tilfeldig.

Høydepunkt: Ingen som jeg kan komme på.

Hvis jeg ikke befinner meg på lukket avdeling skal jeg forsøke å komme med et sammendrag neste uke også. Nå må jeg trekke meg tilbake for å lappe litt på Charterfeber-puta mi. Den begynner å bli slitt, stakkar.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

14 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. Stjordal1 sier,

  oktober 29, 2008 at 11:05 am

  Du skal ha honnør for at du fortsatt tar på deg denne jobben. Det er ikke vanskelig å fatte hvor tøft det må være. Selv om episoden ikke inneholdt noen høydare, sitter den en liters nesesprayen fast i hukommelsen. Som periodemisbruker av nesespray våknet jeg og tenkte: Jøss. Det var da praktisk. Etter en stund ble jeg betenkt. Hva ville ikke skje hvis jeg fikk tilgang til slike voldsomme mengder? Kanskje nesen ble borte – uttørket.

  Dette satt jeg og tenkte mens jeg leste meg opp på resten av referatet. Jeg tror ærlig talt at dine referater fra dette makkverket av en TV-serie er hundre ganger mer underholdende en selve serien…

  Nå kom jeg plutselig på en annen sak: Disse gamlisene som skulle oppdage det ekte greske hjemmelivet. Jeg har selv vært på hjemmebesøk i en hutong i Beijing. Det aner meg at opplegget kan sammenlignes. Pinlig for alle parter. Den kinamennen med familie vi besøkte var skuespiller, med kvinneroller som spesialitet. Kinaopera du vet. Store bilder fra hans feminine karriere dominerte finstua.

  Ja ja.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. siskan sier,

  oktober 29, 2008 at 11:23 am

  Shhh, jeg kunne ikke lese alt,har ikke sett episoden enda. Det er virkelig et studie i ola nordmann i syden,klem siskan:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Modern_9 sier,

  oktober 29, 2008 at 11:33 am

  Dine referat er jo bare så utrolig bra. Ler…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Fureflagellat sier,

  oktober 29, 2008 at 1:18 pm

  Noe ikke alle tenker på, men som er et faktum, er at vi har vår helt egen minoritet her i Norge, nemlig samene. En gang, da jeg var sendt nordover et års tid på Statens regning, besøkte jeg en same i jordgammen hans. Jeg skal ikke påstå at han hadde bilder av seg selv i damekofte, men brennevin, det hadde han. Et herlig møte med en fremmed kultur der, altså.

  I Kina har jeg nok aldri vært, men hvis jeg skulle slumpe innom skal jeg garantert få med meg litt opera, eller om ikke annet en operaskuespiller(inne).

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Stjordal1 sier,

  oktober 29, 2008 at 3:15 pm

  1b:

  Hvis du treffer “min” kineser, så får du hilse, da. Han heter noe med Chang, tror jeg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Riskymor sier,

  oktober 29, 2008 at 4:45 pm

  Oppdaget akkurat disse anmeldelsene dine og de er da sannelig morsommere enn virkeligheten. Må innrømme at jeg smugkikker på Charterfeber og lurer voldsomt på hvor TV3 har funnet disse underlige figurene hen.

  Du glemte Hilde’s påkledningsseanse og fitnessgjengen…….

  Men her må jeg nok følge med skjønner jeg ;) )) Very good!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. - sier,

  oktober 29, 2008 at 5:13 pm

  Charterfeber er som en trafikkulykke – man bør ikke se på det, men klarer ikke å la være.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Fureflagellat sier,

  oktober 30, 2008 at 9:43 am

  Tja, glemte og glemte. Det får være måte på hvor lange innlegg man skal skrive også. Fitnessgjengen gjorde jo i og for seg et varig inntrykk med plast stappet inn både her og der.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Silke80 sier,

  oktober 30, 2008 at 10:00 am

  Biri??? Er du fra Biri??? jeg bor på Biri jeg! Eller jeg har hvertfall adresse Biri! ;)

  Bra innlegg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. eLBe sier,

  oktober 30, 2008 at 10:06 am

  Hurra for referatet, storveis som alltid! *klapper*

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Fureflagellat sier,

  november 20, 2008 at 8:52 am

  Bor du på Biri, så er du fra Biri. Så enkelt er det.

  I mitt tilfelle er det vel mer en gang biring, alltid biring, i og med at jeg ikke har bodd der på 12 år…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. simonsen06 sier,

  november 20, 2008 at 9:01 am

  Ler meg fillete her….;)

  Har ALDRI sett en eneste episode av programmet, men nå var det jammen ta så jeg nesten fikk lyst.

  Fantastisk anmeldelse, anbefales på det sterkeste..!!!

  Ja, anmeldelsen altså.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. simonsen06 sier,

  november 22, 2008 at 4:41 pm

  Vet du.. I går..så jeg faktisk litt. Ca en kvart episode. Eller litt mindre.

  Og det var..J Y S E L I G.

  Nei, heretter holder jeg meg til anmeldelsene.

  Jeg lover.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. Vi er i gang igjen (Charterfeber) | Biring i by'n sier,

  februar 8, 2009 at 10:12 pm

  [...] Som før, for å unngå at du, kjære leser, skal ramle inn i samme bekmørke depresjon som meg selv, tar jeg på meg å oppsummere også denne sesongen. Du kan velge å lese videre, og vit at det i så fall er i høy grad av egenansvar, eller du kan la være. Da får du heller aldri greie på hva – om noe – du har gått glipp av. [...]

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00