Fyllesjuke

av   oktober 1, 2008 at 12:07 pm (alkohol)

Jeg er i et av mine mer filosofiske hjørner i dag.

Hva hvis man våkner en morgen og er akkurat like sjuk som etter en beinhard rangel – MEN IKKE HAR DRUKKET ALKOHOL KVELDEN FØR!

Da er det grunn til å blir drittredd og forvente å lide en grufull død i løpet av de nærmeste timene.

Av ting man vanligvis putter i kjeften må alkohol være blant de verre, i hvert fall dagen derpå. Allikevel kjører vi i oss, jeg gjør det også, gang etter gang, og lærer aldri. Kan noen vennligst forklare meg hvorfor?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

10 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

  1. eLBe sier,

    oktober 1, 2008 at 12:22 pm

    Hukommelsessvikt. Nesten som en fødsel vettu, man glemmer hvor vondt det var.(Ikke at jeg har noen erfaring på DET området…… fødsel altså)

    Når man drikker mister man hjerneceller, sant? Jeg mistenker at det er de cellene hvor fyllesjukehukommelsen sitter man mister. Ergo, ny fyll uka etter. Fy søren jeg er smart, Snerke hører du!

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  2. Snerke sier,

    oktober 1, 2008 at 12:37 pm

    Er du sikker på det eLBe?

    For meg høres det særdeles ulogisk ut at det er akkurat det hjernecellene man tok livet av dagen før som husker bakrusen dagen etter.

    Blir på en måte som jesus og oppstandelsen det, har vrient for å tro på det og.

    Jeg tror vi må se litt nærmere på freud jeg altså.

    Uff, var jeg ekkel med deg igjen eLBe?

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  3. Dag Eigil sier,

    oktober 1, 2008 at 12:41 pm

    Vi har også tenkt mang en gang at dersom man våknet opp en dag og var skikkelig fyllesjuk, uten å ha drukket dagen før, ville vi sannsynligvis ring til legen sporenstreks. Hvofor folk drikker alkohol på tross av at de vet de blir mer eller mindre redusert/dårlig dagen derpå? Sosialt, hyggelig, liker virkningen, løssluppen, kulturelt innarbeidet godt, etc. etc.. Godt mens det står på, men kjipt i etterkant. Akk ja. :-)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  4. eLBe sier,

    oktober 1, 2008 at 12:44 pm

    #2

    Men Snerke, du har misforstått!

    Cellene mistes ikke mens man drikker, de mistes under oppkast og tenners gnissel dagen etterpå, når giften er på vei UT av kroppen. For det er jo en større påkjenning å få ting UT av kroppen enn INN, det vet jo alle:-P

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  5. Fureflagellat sier,

    oktober 1, 2008 at 12:55 pm

    Akkurat når det gjelder dette med ut og inn er jeg uenig. Jeg kan uten videre komme på minst ett tilfelle der inn absolutt er verre enn ut.

    Ellers må jeg si at teorien omkring hjerneceller osv. er interessant. Men akk så vanskelig å undersøke.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  6. Fureflagellat sier,

    oktober 1, 2008 at 12:57 pm

    Her var det mange gode tips jeg kan trekke fram for meg selv og andre neste gang jeg er på vei inn i stupfylla.

    “Fure, nå må du slutte å drikke”.

    “Beklager, jeg liker virkningen alkohol har på kroppen min, så det lar seg nok dessverre ikke gjøre”.

    Eller

    “Dessverre, alkohol er kulturelt innarbeidet, så jeg må nok ta en halvliter eller fire til”.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  7. Qvinner sier,

    oktober 1, 2008 at 1:00 pm

    Altså, fyllesjuke vet jeg en hel del om…

    http://www.vgb.no/324...

    Men jeg tenker når jeg våkner litt uggen en morgen etter en kveld at heldigvis at jeg er en person som drikker, for stakkars avholdsmennesker. Dersom de våkner og har det litt sånn uggent en morgen, så kan de ikke tro at de med all sannsynlighet vil føle seg bedre utover dagen. Det kan jo tross alt vi andre.

    Men det er merkelig. VI heller i oss denne gifta helt frivillig (som regel), og vet at det får konsekvenser, men på ett eller annet tidspunkt, bestemmer vi oss for at det er verdt den prisen man betaler…

    Mennesker er enkle dyr.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  8. Stjordal1 sier,

    oktober 1, 2008 at 9:40 pm

    Jeg tror ikke at alkofilosofi er av det gode. Man drikker og tåler det eller omvendt.

    Info:

    Av blandevann som ikke kan anbefales er farris og nyco. Oppkastet farris kan sammenlignes med piggtråd og nyco kan sammenlignes med vaskepulver. Info slutt.

    Avslutningsvis vil jeg tilføye at man sjelden høster sympati når man befinner seg midt i en bakrus. Til gjengjeld kan man høste latter, i og med at de komiske kvalitetene utløses både hos underholder og den underholdte. Dette er ingen regel, men jeg snakker her av egen erfaring.

    Helt til slutt vil jeg avslutte med en liten anekdote. Vi var på vei hjem etter en spilling for noen trekkspillelskere på Raufoss, og de fleste av musikerne hadde avsluttet kvelden med en liten “hikkas”.

    Hjemme i Stjørdal stundet det henimot høstens vakreste eventyr, handelsstandens høstdager. En av musikerne som var ærklært motstander av handelsstanden og alt dens vesen foreslo at de burde døpe om disse megatraurige høstdagene til noe mer tidsriktig, for eksempel Den store styr og ståk-uken.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  9. Fureflagellat sier,

    oktober 1, 2008 at 10:31 pm

    Jeg vurderte flyktig å spørre om hvordan i alle dager du vet hvordan det tar seg ut å spy farris, og ikke minst nyco, men så ombestemte jeg meg.

    En gang forsøkte jeg å lage såkalt tyrkisk pepper, tyrkershot eller hotshot, svart er det i hvert fall, og lakris smaker det. Uansett kan jeg fraråde å bruke hockey-pulver og vodka (tror jeg det var…) til å framstille drikken. Pulveret løser seg simpelthen ikke opp, også sitter man der med en liter ubrukelig gråbrun guffe som smaker sterkt av viskelær. Så er det til å fyre opp en ny… ehm, ta en ny tur på polet, skulle jeg si.

    Når det gjelder stur og ståkuk har jeg ingen kvikk kommentar, men lo gjorde jeg i hvert fall.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  10. Stjordal1 sier,

    oktober 2, 2008 at 7:30 am

    Når det gjelder hvordan jeg vet alt dette om farris og nyco er det bare å innrømme at dette har jeg også hørt fortelle. Selv kan jeg se tilbake på en utrivelig opplevelse hvor heimbrent utspedd med grapesoda og meningsløst store doser av potetgull med paprika var innblandet. Jeg nådde ikke helt fram til toalettet, for å si det forsiktig.

    Artig at du lister opp hjemmelaget tyrkisk pepper som et lite egnet knep for å mikse seg en kjapp coctail.

    Takk for at du lo av ordspillet nederst i min første kommentar. (Du er som vanlig mye mer direkte når du siterer poengene)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00