Charterfeber i 40

av   oktober 1, 2008 at 8:56 am ( Charterfeber)

For den som ikke allerede vet det kan jeg opplyse at det hver tirsdag på TV3 går av stabelen et aldeles fantastisk halvdokumentarisk program omkring fenomenet ”nordmenn på sydentur”. Jeg snakker selvfølgelig om ”Charterfeber”, som jeg av en eller annen grunn har blitt sittende og følge med på i høst. Å se på ”Charterfeber” er en til tider smertefull opplevelse, hvor jeg deler tiden inn i 30 prosent forbløffelse over menneskeheten og 70 prosent der jeg gjemmer ansiktet i en pute i forlegenhet over nevnte menneskehet. Jeg har aldri vært så mye flau over noe annet som har vært vist på TV noensinne. Det er mye rart man skal utsette seg for.

Men det er selvfølgelig en grunn til mine lidelser, nemlig at jeg skal kunne gjengi innholdet i denne bautaen i norsk TV-historie til alle dere som har vært så heldige at dere ikke har TV3, eller av andre grunner har tatt et aktivt valg for å unngå de varige synsskader man som kjent risikerer når man ser dobbeltfete mennesker i badedrakt størrelse tomannstelt velte omkring i halvfylla på en overfylt sandstrand mens kameraene surrer og går.

Så derfor: Vi befinner oss på Aiya Napa på Kypros sammen med en gjeng festglade nordmenn. Slik er stillingen i ”Charterfeber” per 1. oktober 2008:

Sjekkerne

Som en rød tråd som fører rett ned i Helvetes ulmende avgrunner følger vi en gruppe forvirrede menn og kvinner i alle aldre som ønsker å sjekke opp to personer som har vært tilstrekkelig mye i Se og hør til å bli kalt ”kjendis”. Dette er en mann ved navn Svein og en kvinne jeg ærlig talt ikke husker navnet på, men at hun har en hysterisk latter, det kan jeg bekrefte.

TV3 har fått flydd inn noen såkalte friere, tre til hver, med den hensikt at de skal komme i buksa på våre charterhelter. Litt av en utfordring, da Svein stort sett flyr omkring uten bukse mens han knar intetanende med-turister på puppene og vræler ufinheter med sensuell whiskey-røst. Frierne hans er alle utrolig forelsket, forståelig nok. I går var vi dessverre vitne til at følelsene kjølnet mellom Svein og sjekker Nina. I den forbindelse forsøkte Svein, stakkar, å forklare på diplomatisk vis overfor kamera hvorfor det skar seg. Nå føler jeg vel at han ikke sto løpet helt inn, i og med at han mer eller mindre skjelte henne ut fordi hun var et innesluttet troll, og at hun torpederte imaget hans som førsteelsker.

Foreløpig høydepunkt: Sjarmøren Svein antaster en vever jentunge på Gardermoen, som senere viser seg å være en av sjekkerne hans, hvorpå han avslører at han kjente ”noe som røkka”. Dette er det klasse over.

De handikappede

Fred Åge (CP-rammet) og Kristoffer (bitte liten) har bestemt seg for å dra på en riktig heisatur. Jeg er klar over at man ikke skal spøke med de handikappede, men jeg vil allikevel gjengi følgende sekvens fra første program, der Fred Åge og Kristoffer ankommer Gardermoen og finner seg selv stående foran en innsjekkingsautomat fra Norwegian. Kristoffer trykker, mens Fred Åge kommer med oppmuntrende tilrop. Det går på skinner helt til skjermen forlanger å få vite antall kolli. Kristoffer stusser, men Fred Åge kan opplyse at det dreier seg om antall kilo på bagasjen, hvorpå Kristoffer trykker ”40” eller noe i den duren. Maskina setter i gang og spytter ut omtrent femten meter med bagasjelapper. Kred til dama bak innsjekkingsskranken for å beholde steinansiktet idet Kristoffer avleverer båndsalaten og ber henne fikse hele greia.

Foreløpig høydepunkt: Kristoffer spør en drosjesjåfør, forsøksvis på engelsk, hvorfor det ble krig mellom Hellas og Tyrkia. Å ja, også da Kristoffer gikk bananas og kjøpte cirka sju flasker brennevin i Tax-free på Gardermoen. Alt under 40 prosent ble forkastet som oppvaskvann. Skulle holde for ei uke, det. Eller da de besøkte en moskè, gikk ned på kne og ga seg til å rope ”Allah, allah”. Hvis ikke det er å vise respekt for fremmede kulturer, da veit ikke jeg.

Lisbeth og NANSY

To modne damer fra Sarpsborg på tur. Da låter det omtrent slik: ”Vi skar tel Syden og drekka vårs fullæ, NANSY”. ”Trur’u det hållær me 9000 sigarettær og 38 pakkær rullings for ei ukæ ’a, NANSY?” ”Vi settær oss her og røkær litt, NANSY”. ”Nå skar vi finnæ’n Oddvar, NANSY.” ”Næ, akkurat sammæ drosjebil som for 22 år sia, jo, NANSY.”

Foreløpig høydepunkt: Absolutt ingen. Bortsett fra at den ene hetær NANSY.

Beibsa

Tre småjenter fra Haugesund eller der omkring, konsekvent omtalt som ”beibsa”, som fremstilles som de reneste sex-symboler med plenty sakte film av lyske-områder og hoppende pupper, og som dessuten har store problemer med å låse opp dører. Vil tippe at de er mektig imponert over hvordan de framstilles på fjernsyn.

Foreløpig høydepunkt/lavmål: En av de tre ringer hjem for å gratulere datteren sin med ETTÅRSDAGEN. Som hun feirer mens mor er i SYDEN. Håper den syden-turen var bestilt i goood tid på forhånd og uten mulighet for refusjon, for å si det sånn.

Karaoke from Hell

En gjeng rockere som har bestemt seg for å gjøre suksess med et opplegg en av dem har kopiert direkte fra en klubb han var på i Sveits en gang. De har ikke engang tatt seg bryet med å endre navnet. Konseptet er at gutta spiller beinhard metall mens representanter fra publikum kommer opp på scenen for å synge. Gutta påstår hardnakket at de ikke har øvd, og at de overhodet ikke har kontroll på det de holder på med, men jeg mistenker dem for å drive litt spill for galleriet, og dermed er de muligens de eneste som faktisk behandler programkonseptet med den porsjonen ironi det fortjener.

Foreløpig lavmål: Konserten i en klubb i Nikosia, der en håndfull svartkledde rockere headbanger til ”I love rock and roll” med ”Katrina and the waves”, en av de dårligste og dessuten minst rocka rocke-låtene som noensinne er fremstilt.

Slik ligger det altså an. Så vidt jeg kan skjønne ingen grunn til å begynne å se på, men jeg lover å fortsette. I folkeopplysningens tjeneste, selvfølgelig.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

23 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. eLBe sier,

  oktober 1, 2008 at 10:56 am

  *ler så jeg griner* Jeg har ikke fått med meg noe av denne sesongen av Charterfeber på tv. Og hvis du LOVER på tro og ære å skrive mer referat skal jeg ikke se det heller. Å lese her var 1000 ganger festligere. Tommel!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Snerke sier,

  oktober 1, 2008 at 11:06 am

  Episk!!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Fureflagellat sier,

  oktober 1, 2008 at 11:38 am

  Jeg er en seig kar og lover å få med meg også kommende programmer. Om jeg makter å skrive flere sammendrag vil tiden vise. Det kommer an på om jeg orker å legge fra meg puta og skamrødmen slik at jeg faktisk får med meg hva som skjer.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Renate-Spinate sier,

  oktober 1, 2008 at 11:45 am

  Haha.

  Det er det beste med Charterfeberen. At det må sees bak en pute. :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. eLBe sier,

  oktober 1, 2008 at 12:17 pm

  #3

  Det er slike programmer jeg kaller for “puteprogrammer” :-p

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. ghostbuster sier,

  oktober 1, 2008 at 12:24 pm

  Hahahahaha…

  Elsker dokusåper ;-D !!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Renate-Spinate sier,

  oktober 1, 2008 at 12:25 pm

  #4.

  For meg er også hotel Cæsar et slikt program. Et puteprogram. Noen ganger må jeg se det inne i hetten på genseren min.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. eLBe sier,

  oktober 1, 2008 at 12:27 pm

  #6

  For ikke å glemme Robinson…..

  Si meg, snur du gensern din da, så du får hetten foran liksom? Det var jammen smart Renate-Spinate:-D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Fureflagellat sier,

  oktober 1, 2008 at 12:33 pm

  Den eneste gangen jeg har sett hotell Cæsar satt jeg inne i en blyforet betong-kasse. Det hjalp ikke.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. Renate-Spinate sier,

  oktober 1, 2008 at 12:36 pm

  #7

  Eller man bare snurper igjen. What ever comes first. Det kommer litt an på hvor god tid en har på å skjerme seg selv fra det som skjermen spytter ut.

  Og også robinson. Og alt av talentkonkurranser. Der deltakeren mangler nettopp det. Talent. Og programmer som redaksjon1 og tabloid. Spesielt når det svinser smser fra publikum forbi. Da må jeg inn i hetten.

  (Men verst av de alle er fremdeles Charterfeber….)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Fureflagellat sier,

  oktober 1, 2008 at 1:01 pm

  Hva med et blandingskonsept? Av Charterfeber og Holmgang, for eksempel.

  “Hva foretrekker DU, å dra til syden for å ligge med en sterkt overvektig kvinne/innpåsliten og full mann, eller at en gjeng pakistanere bryter seg inn hjemme hos deg og stjeler øyeeplene dine? Si din mening ved å ringe nummeret på skjermen.”

  Ikke et enkelt valg, det der.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. Lucky__Luke sier,

  oktober 1, 2008 at 1:11 pm

  Jeg depper ikke for at jeg ikke så episoden i går.

  Det blir litt vel for mye for meg ja.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. Renate-Spinate sier,

  oktober 1, 2008 at 1:15 pm

  Og det blir jo enda vanskeligere å forholde seg til med pekefingre som kommer truende imot en.

  Takk gud for at ingen har tenkt på dette.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. Renate-Spinate sier,

  oktober 1, 2008 at 1:22 pm

  Utenom deg da. Håper virkelig du ikke jobber i tv-bransjen…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. Fureflagellat sier,

  oktober 1, 2008 at 1:31 pm

  Nei, jeg jobber ikke i TV-bransjen. Men jeg vurderer å slå meg opp der, bare for å få gjennom konseptet “Holmefeber”, eller hva med “Chartergang”? “Charterholme”? Syns alle høres bra ut, jeg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 16. Renate-Spinate sier,

  oktober 1, 2008 at 1:39 pm

  Hvis du lykkes, så lover jeg å ikke se på.

  Virkelig.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 17. Fureflagellat sier,

  oktober 1, 2008 at 1:46 pm

  På forhånd takk.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 18. Stjordal1 sier,

  oktober 1, 2008 at 9:48 pm

  Jeg har bare en ting å si. Gratuleer. Takk for en ustyretelig morsom advarsel. Jeg kommer sannsynligvis til å få latterkrampe neste gang jeg skal forsøke meg på en selvsjekkingsautomat…

  En eller annet skrev at dette innlegget var tusen ganger morsommere enn programmet. Jeg tviler ikke et sekund, men kommer ikke til å sjekke!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 19. haahaah sier,

  oktober 7, 2008 at 6:42 pm

  sjukt bra referat, 100% enig! glimrende

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 20. elllevilla sier,

  oktober 7, 2008 at 10:31 pm

  …. da Svein stort sett flyr omkring uten bukse mens han knar intetanende med-turister på puppene og vræler ufinheter med sensuell whiskey-røst. Frierne hans er alle utrolig forelsket, forståelig nok.”

  Eh…hvorfor er det forståelig nokb at noen som helst er forelska i Svein???

  Det kan jeg for mitt bare liv ikke skjønne, selv ikke etter den sjarmerende beskrivelsen du gir!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 21. Fureflagellat sier,

  oktober 8, 2008 at 8:27 am

  Tror det var ironi fra min side, men sikker kan man jo ikke være.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 22. Lucky__Luke sier,

  oktober 8, 2008 at 9:41 am

  Jeg hadde tvn på i bakgrunnen i går og da Svein åpenbarte seg på karaokebar – drita og skitten … kom jeg til å tenke på innlegget ditt og begynte le.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 23. Fureflagellat sier,

  oktober 8, 2008 at 11:38 am

  Hyggelig at du tenker på meg når du ser en søkke dritings grobian på TV. Slikt varmer.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00