Hagen i kontakt med grasrota

av   september 23, 2008 at 8:19 am (hvitsnipp, hæggis)

Stein Erik Hagen har stukket fingeren i seg selv og åpnet klesskapet for en vareopptelling. Der fant han dresser for flere år framover, og en diger haug med skjorter, ganske sikkert pertentlig strøket og hengt på plass av Mille-Marie.

Folkelig som han er har Stein Erik (beklager at jeg bruker fornavnet, men jeg føler liksom at jeg og S.E. har blitt likemenn etter å ha lest artikkelen) bestemt seg for å kutte det vanvittig høye private forbruket på en ganske snedig måte. Han har bestemt seg for å sende alle skjortene sine til en skredder i – selvfølgelig – England for å skifte ut snippen. Det er visst for det meste hvite snipper, og alle vet jo hvor fort gjort det er å møkke til dem!

På denne måten slipper Mille-Marie å løpe ut til nærmeste Dressmann for å kjøpe skjorte og slips til 99 kroner hver gang brumlebassen skal i vernisage og ikke har noe å ha på seg. I stedet velger han å spare penger og verne om miljøet ved å skipe skjortene utenlands. Nesten som når vi andre drar til Polen for å skifte eksosanlegg på bilen.

Det er nummeret før jeg, og flere med meg, får tårer i øynene av den voldsomme selvoppofrelsen Steinis viser, kun med tanke på at vi andre skal slippe å slite med enda høyere lånerente. Det er det jeg alltid har sagt, at han derre Hæggis, han er en kar med begge beina solid plantet på jorda. Eller i hvert fall solid plantet ett eller annet sted.

I nærmeste framtid planlegger Stein Erik flere tiltak for å redde kloden og din og min privatøkonomi. Blant annet vil han få de persiske teppene fra Øvre Bankettsal sendt til Pakistan med chartret jumbojet, der de knyttes om. Dette er betydelig mer miljøvennlig enn å kjøpe nye tepper annethvert år.

Dessuten vil det være til stor hjelp for familiene til 7-åringene som utfører jobben, og som om ikke det var nok passer det perfekt med Hagens "Hjelp dem der de er"-policy, slik at vi vanlige folk slipper å bekymre oss for at svartskallene reker rundt i hagen til Hagen med pappkrus fra McDonalds. Er det virkelig ingen grenser for hva denne mannen vil ofre?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

8 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

 1. sizz sier,

  september 23, 2008 at 9:37 am

  Jøss! For et offer! Lenge leve O-STORE Hagen!! Til etterfølgelse for oss alle vanlig dødelige!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. KingKongHalvor sier,

  september 23, 2008 at 9:51 am

  Det er noe veldig nedlatende over det å alltid latterliggjøre rike folks meninger. De teller liksom ikke de, bare fordi de er rike. Har ikke lov til å delta i den offentlige debatt.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Stjordal1 sier,

  september 23, 2008 at 9:59 am

  Arti kommentar fra KKH! Når det er sagt ville det aller beste ha vært om SE og MM hadde holdt en ENDA lavere profil mht. klesskapene sine. Og det er nok ikke sånn som du tror, Fure, at MM bekymrer seg om snippene til brumlebassen sin. Det er det Juanita fra Chile som gjør. Hun er andregenerasjons innvandrer, og har sørget for familiens vekst og velstand i mange år som husholdningscoldjomfru i de hagenske residenser. Aldri så galt osv.

  For egen del har jeg nå gått helt over til rutete flanell med slips, inspirert som jeg er av Thon og Staff. Godt, varmt og tidløst, lissom.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Fureflagellat sier,

  september 23, 2008 at 2:15 pm

  Ja, helt enig. Stakkar. Det er derfor jeg behandler alle med respekt og dyp seriøsitet. Også Hage-mann.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Fureflagellat sier,

  september 23, 2008 at 2:21 pm

  Jaså, dette med Juanita var nytt for meg. Jeg trodde Hagens gjorde alt husarbeidet selv. Men det er vel ikke så greit med denne tidsklemma og det hele.

  Et øyeblikk så jeg for meg MM i værelsespike-uniform med en enorm dusk (i hånda, til å tørke støv med, altså) ala lettbent voksenfilm, men det skulle jeg nok ikke gjort, for det sved seg fast på en eller annen hinne i øyet, og nå ser jeg henne hver gang jeg blunker. Oi, der var hun på tastaturet. Og vips, der så jeg henne i den store bollen bacon-crisp jeg alltid har stående på skrivebordet på jobben.

  Tips og råd om hvordan fjerne en lettkledd Mille Marie Treschow fra hornhinnen mottas herved med takk.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Stjordal1 sier,

  september 23, 2008 at 3:39 pm

  Du kan jo forsøke å erstatte dusken til MM med en ljå eller noe. Og samtidig nynne den tekstløse folkevisa “Heime ljå ho mor”. (Unnskyld)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Stjordal1 sier,

  september 23, 2008 at 3:41 pm

  Tillegg: Det KAN være fornuftig å ta en pause fra de tyske filmene fra 70-tallet en stund. “Schwartze Lederhosen VII” er ikke så bra som terningkastene skulle tyde på, skjønner du.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Fureflagellat sier,

  september 24, 2008 at 8:12 am

  Det er i orden. Jeg vet at det er en nevrose du ikke kan styre.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00