Snill mot dyra og en hårreisende versjon av “bro bro brille”

av   mai 27, 2008 at 1:58 pm (Ukategorisert)

I forbindelse med et prosjekt jeg har gående, som, skal jeg dømme etter tidligere erfaringer, sannsynligvis kommer til å løpe resten av sommeren, hadde jeg hjelp av sønn nummer 1, på tre og et halvt, med noe gravearbeider i hagen her om dagen. Murer skal rettes opp og planter skal fjernes eller erstattes med nye. Altså blir det en del roting i jordsmonn med passende redskaper av ymse slag.

Det var da vi kom over en meitemark, en av mange den dagen, men sønn nummer 1 fant det i hvert fall for godt å holde det sprellende dyret i hånda mens han doserte over temaet meitemark, med en oppmerksomt lyttende far lent mot spaden. Til slutt kom vi fram til at man skal være snill mot dyra, hvorpå marken ble sluppet ut blant jord og stein, der den forsvant, trolig fra seg av glede over sin nyvunne frihet, og sønn nummer 1 stilte dette spørsmålet:

"Pappa, skal vi være snill mot oksene?" Spurte altså tre-og-et-halvt-åringen. Jeg måtte selvfølgelig bekrefte at ja, vi skal være snill mot alle dyr, til og med oksene, selv om jeg var noe overrasket, jeg må innrømme det. Deretter gikk vi over til å diskutere litt omkring dette med at oksene faktisk er mannen til kua, at fra kua får vi melk, og melka kan vi kjøpe i butikken og så videre, sønn nummer 1 kunne også fortelle at vi vanligvis møter en melkebil når vi kjører hjem fra barnehagen, og at her om dagen så vi en stor gravemaskin og til og med en dumper, alt sammen interessante emner man kan legge ut om i det vide og det brede (i hvert fall når man er tre og et halvt og helten kjører gravemaskin og heter farfar).

Gravearbeidet fikk en brå slutt umiddelbart etterpå, siden vi måtte inn for å se en dataanimert – og motbydelig modifisert – versjon av Ole Brumm på barne-TV. Deretter var det sengetid, hvor det ble fremsatt ønsker fra dypet av puter og dynetrekk påtrykt scener fra Lynet MacQueens liv, om at pappa skulle synge en sang, mer spesifikt den oppløftende godnatt-sangen "Bro bro brille".

De siste dagene har dette vært et fast rituale: Pappa synger med den stemmen han har, junior påpeker at dette umulig kan være riktig tekst, og tar over hele showet. Nå er det mulig jeg har misforstått teksten, men jeg er temmelig sikker på at det ikke forholder seg som sønn nummer 1 påstår, at keiseren er ”sort som en mann”, med mindre han synger om Idi Amin, og det må vi kunne anta at han ikke gjør. Uansett vanket det applaus og nattakos, og en ny dag var over.

En ganske normal dag i en småbarnsfars liv, vil jeg anta.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

 1. Lisa sier,

  mai 27, 2008 at 6:54 pm

  Oh, jeg KAN en sang om Idi Amin.

  Men den egner seg IKKE som nattasang..

  Så da så :p

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Stjordal1 sier,

  mai 28, 2008 at 6:12 pm

  Ut fra et amatørpedagogisk ståsted ville jeg vurdert å pense godnattsangen bort fra Bro bro brille. Ikke for at jeg som brillebruker føler meg mobbet. Det er ikke det. Jeg tenker heller på avslutningsteksten i sangen. Ikke noe å hjernevaske søvndrukne smårollinger med, akkurat.

  Når det gjelder mannen til kua, hr. Okse, hadde jeg forestilt meg at det kom noen retoriske spørsmål fra sønn nummer 1 om kjøttkakens tilblivelse. Men det kommer sikkert siden en gang.

  Takk for en koselig og minnevekkende hverdagsberetning fra hagen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00