Si meg, har det klikket for Norwegian?

av   mai 23, 2008 at 8:17 am (norwegian, slirebillig, spam, toilljbart)

Både i ny og ne dumper det inn søppel-mail, populært kalt spam (takk, Monty Python), i innboksen min. Som regel sletter jeg over en lav sko, uten å ta hensyn til gode utsikter for økte inntekter fra snille bankansatte i Ghana, eller bedret ereksjonsevne gjennom små blå piller, framstilt under nøye kontrollerte og hygieniske forhold av en kvisete 17-åring i Bangladesh. Hvor fristende slike tilbud enn måtte være, klarer jeg å stå imot lysten til å slå til, ja, endog åpne mailen.

I dag mottok jeg en mail fra det beryktede flyselskapet Norwegian, konsernet som nærmest har revolusjonert flytrafikken her til lands, jeg vil faktisk si det så sterkt at de har rævkjørt både SAS og Braathens, først og fremst gjennom å kutte i alt som har med service å gjøre og gi kundene det de vil ha, nemlig fantastisk billige flyturer uten forstyrrende dikkedarer, herunder mat, drikke og toaletter. Som kjent: Der ingenting går inn, kommer ingenting ut.

Jeg har den udelte glede å bringe deler av nevnte mail i faksimile, for anledningen i flotte farger:

 

 

Jaha, tenkte jeg. Toilljbart slirebillig, er det noe jeg burde kjenne til? At billig betyr billig må vi gå ut fra som et faktum, men resten er for meg et mysterium. Har det noe med bartebevokste tollere å gjøre? Er det kun utreise fra Værnes? Eller er det en sterkt dyslektisk Norwegian-ansatt som har fått i oppdrag å sende meg denne mailen, kanskje skulle det stått ”Grip Deres koffert og dra til varmere strøk, vi har noen aldeles rasende gode tilbud nettopp nå”, og den stakkars dyslektiker tastet flittig i vei og endte opp med ”Toilljbart slirebillig” i stedet. Kan det være slik? Som dere ser står spørsmålene i kø, jeg er faktisk så til de grader forvirret at jeg slenger på et spørsmålstegn til slutt, liksom for å understreke graden av forvirrelse, om man kan si det på den måten?

Vennligst, kjære leser, om det er noen som mot formodning kommer fra deler av landet der dette er gjengs dagligtale: Opplys meg.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

6 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

 1. Lisa sier,

  mai 23, 2008 at 8:29 am

  Ok, ok- trønder kommer til unnsetning :p

  Det kjente ordet “Toillj” kan bety to ting- enten som du sier; “Toll”, eller, den jeg setter femmeren min på; “Tull”

  Og “bart” er enten en snørrbrems, en betgnelse på at det er snøfritt på veiene, i dette tilfellet rullebanene, eller rett og slett, i sammensetning med det første ordet- at noe er “tullbart”. Altså noe man kan tulle med.

  Slire er jo som kjent noe man stapper kniven i- dog, også et annet ord for gummi. Også kalt kondom. Og billig- vel, det er bare billig. Gjerne brukt om jenter som er litt… løsslupne.

  Så jeg tror konklusjonen er at det er billige tøser man kan tulle med… et eller annet sted der ute- men det anbefales å kle en regnfrakk på lillegutt før tullingen begynner :p

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Stjordal1 sier,

  mai 23, 2008 at 12:24 pm

  Det er bare å krype til korset. Det er JEG som har sendt det dette glimrende tilbudet. Jeg syntes det hadde gått en stund siden sist, og dette var altså måten “å få deg igang” på. Jeg strevde litt med det tekniske, men jammen funka det gitt.

  He he.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Fureflagellat sier,

  mai 23, 2008 at 1:15 pm

  Aha, da står det hele klart for meg. Eller…?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Fureflagellat sier,

  mai 23, 2008 at 1:17 pm

  Så det er med andre ord ikke Norwegian, men vår alles kjære STJORDAL1 det har klikket for!

  Endelig og en gang for alle, ville sikkert enkelte sagt. Men ikke jeg, selvfølgelig.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Stjordal1 sier,

  mai 23, 2008 at 3:41 pm

  Var det ikke så, at du engang fortalte meg at “Mamzen” egentlig heter Hilldur? Vel. Jeg har uansett fortalt dette til Mamzen i det siste innlegget hennes. Nå er det bare å vente på en eventuell eksplosjon. “Fortsatt” god helg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Prinsesse Hella sier,

  mai 23, 2008 at 3:45 pm

  Jeg tolker det dithen at du får billige damer du kan tulle med… Altså en gylden mulighet til å være en mannlig luremus for bare 432,- kroner…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00