Scientologene – en utblåsning

av   februar 1, 2008 at 11:34 am (scientologi)

Jeg prøver så godt jeg kan å respektere mine medmennesker, som det heter. Selv om de ligger under for merkelige laster som å spise kneipp-brød med peanøttsmør eller klø seg i skrittet med en tørket apehånd, forsøker jeg av hele mitt hjerte å forstå og komme folk i møte. Selvfølgelig finnes det mennesker og organisasjoner jeg ikke på noe vis kan identifisere meg med. Noen få av disse skulle jeg helst sett at forsvant fra jordens overflate. Langt oppe på listen står den såkalte Scientologikirken.

Scientologi er av en eller annen grunn utrolig populært blant filmstjerner og kjendiser som sannsynligvis har for mye fritid og penger å sløse bort. Folk som John Travolta og Tom Cruise har vært profilerte scientologer gjennom mange år. Og i dag kom meldingen om at Nancy Cartwright – hun som gjør stemmen til Bart Simpson – har donert omkring 50 millioner kroner til Scientologikirken.

Vil dårskapen ingen ende ta? Har disse menneskene overhodet ingen kritisk sans? Hadde det ikke vært like fornuftig å bruke pengene på å ringe synske damer som annsonserer i Se og hør? Eller enda bedre: Spyle pengene ned i dass. Der gjør de i hvert fall ingen skade.

Grunnen til at jeg blir så til de grader oppbrakt finner vi hvis vi leser litt om hva scientologene går omkring og tror på: Scientologikirken ble drømt sammen av Sci-Fi-forfatteren av L. Ron Hubbard en gang på femtitallet. ”Teologien” de lever etter er ingen teologi med en gudeskikkelse i den forstand, men er tuftet på en sterk tro på at mennesket er et åndelig vesen. Å ja, og forresten tror de på romvesener (som for mitt vedkommende er omtrent like lite fornuftig som at det finnes en Gud, og jeg har et par ting å påpeke om religion generelt, men det lar jeg ligge).

Vesenene fra rommet ble brakt til jorda av selveste sjesromvesenet Xenu og deretter drept. Sjelene deres farter rundt på jorda den dag i dag og plager oss mennesker. Poenget med Scientologikirken er å betale latterlig stor pengesummer for å gjennomgå behandlinger slik at man kan nå nye nivåer av bevissthet og dermed bli kvitt disse plagsomme romvesenene, eller snarerer romvesen-sjelene, som vi alle er besatt av. Scientologene har en grunnleggende mistro til psykiatrisk behandling, men setter altså sin lit til systematisk hjernevasking.

Kjenn etter. Føler du deg litt sliten i ryggen der du sitter foran PCen? Vedder på at romvesenene har skylda. Svidde sausen seg i går da du laget kjøttkaker til middag? Skyld på Xenu. Det finnes sikkert mange gode grunner til å bli scientolog, men jaggu finnes det flere grunner til å la det være. Jeg melder meg heller inn i ”Church of the flying spaghetti monster”. Det er i hvert fall en gjeng som står åpent fram med at de fører folk bak lyset.

Men bare vent. Om femti år er det vel en flokk brødgjøker som tror at dette er sant også.


Videre lesning:

Artikkel fra Oslo katedralskole

Wikipedia

scientology.org – offisiell side for å balansere det hele lite grann

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

18 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

 1. Daniel_L sier,

  februar 1, 2008 at 3:30 pm

  Er totalt enig i at denne gjengen er latterlig. Så nettopp en film hvor en journalist møtte opp utenfor en av deres menigheter for å filme et møte. Tre menn kom ut for å fortelle han at han ikke hadde lov til å være der. Han sier forsiktig at han er der for å dokumentere det som skjer osv, og får slengt syke påstander i fjeset sitt som at han er pedofil eller en voldtektsmann.

  Er helt sykt hva religion og tro gjør med folk.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Stjordal1 sier,

  februar 4, 2008 at 8:39 pm

  Mitt første og siste møte Scientologien foregikk i en bil for over ti år siden.

  Vi ventet på at spillejobben skulle starte, og der satt vi da og pratet om løst og fast, men så kom han med Den Store Nyheten.

  Han var blitt Scientologist!

  Han fortalte at han hatt brukt det meste av penger han hadde på denne fantastiske sekten, eller hva vi kan kalle det. Det var et fabelaktig fellesskap, sa han.

  Han kjøpte tykke bøker, (de var visst litt dyre) og leste i dem så snart han kunne. Han gikk også til behandling for en underlig smerte han hadde i sida.

  Behandlingen gikk over lang tid, og gikk ut på at han falt i en slags trance, og ble ført tilbake til sin egen barndom, og enda lengre bakover. Ja, helt til han var en liten ape(!) som satt høyt oppe i et tre inne i jungelen.

  Mens han satt der og var en liten ape i jungelen kom det en diger grønn slange og spiste ham opp. Bra for slangen men ikke så bra for apen – eller den blivende musikeren, om du vil.

  Det vil si, nå som han visste at han i et tidligere liv var blitt spist opp av en slange, følte han seg mye bedre for smertene, de forsvant sakte men sikkert, og nå var han smertefri fortalte han meg i dypt alvor.

  Ca. et halvt år etter denne helt absurde fortellingen ble han lagt inn, og døde etter et lite år. Diagnose: Kreft.

  Jeg blir – i likhet med deg – helt opprørt når jeg tenker på all verdens idioti og sekter, herunder de som ikke tillater blodoverføring.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Fureflagellat sier,

  februar 8, 2008 at 8:24 am

  Huffda. Et ekstremt eksempel på hvordan det kan gå når man overser det som tydeligvis var en alvorlig sykdom.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. LEnrique sier,

  februar 8, 2008 at 8:38 am

  Jeg kjente det gikk et kaldt grøss nedover ryggen da jeg gikk forbi palasset av en scientologikirke i San Francisco i sommer…

  For øvrig, må jeg ærlig innrømme at jeg er voldsomt plaget av romvesner. De lager dårlig lukt på do, sørger for at jeg forsover meg, og jaggu gikk ikke skrivern tom for blekk i går. Banna bein!

  Hvem skal jeg sende pengene til?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. LEnrique sier,

  februar 8, 2008 at 8:42 am

  Selv holder jeg en knapp på Star Wars – The religion

  http://www.shadowolf….

  (jeg tror denne er “godkjent” som religion) For noen år siden kom jeg også over The Religion of the Divine Moose (den ligger nok i samme sjanger som spagetti religionen vil jeg tro)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Fureflagellat sier,

  februar 8, 2008 at 9:28 am

  Tilsvarende 12.487,50 NOK i polske zloty sendes i ubrukte frimerker til:

  Fureflagellat

  Håndspåleggergata 12C

  8943 Naivåsen

  For et lite tillegg på kun kroner 249,- vil du få tilsendt en magisk talisman i ekte såpe som vil fjerne det meste at drittlukta på dass.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Fureflagellat sier,

  februar 8, 2008 at 9:31 am

  Hvis disse Star Wars-folka er seriøse bør de snarest bures inne i polstrede oppholdsrom. Snart vil de sannsynligvis opphøye George Lucas til helgen, slik at vi får to st. George: En som drepte dragen, og en som skrev manus til seks sterkt overvuderte filmer.

  Det finnes sikkert to fraksjoner innen Star wars-religionen, vil jeg tro. De som lever etter påbudene i film 1-3, og de som forholder seg til 4-6. Tullinger.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Borgeren sier,

  februar 8, 2008 at 9:35 am

  Gratis bok om sekten: http://rhj.info/relig...

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Anonym sier,

  februar 9, 2008 at 4:35 pm

  Problemet med CoS er ikke hva de tror på, men deres metoder til å takle kritik, den mest effektive, i følge de selv, er “auditing methode R2-45″, og som er beskrevet i deres tekster som “2 rounds – colt .45″. uansett oppfordrer alle til å delta på demostrasjonene i Oslo den 10.2.08.

  enturbulation.org

  xenutv.com

  http://www.xenu.net

  http://www.whyaretheydead.net

  http://www.xenu101.com

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. susie92 sier,

  mars 30, 2008 at 4:30 am

  dette er det man kaller krenkelse

  (bare for å informere)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Fureflagellat sier,

  april 2, 2008 at 8:04 am

  Og da mener du selvfølgelig at scientologien er en krenkelse mot sun fornuft, ikke sant?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. dunkman sier,

  april 2, 2008 at 8:28 am

  Så så, tross alt er vi jo alle romvesener. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. JaSol_Spania sier,

  april 2, 2008 at 8:51 am

  Det som gjør scientologikirken ekstra farlig er nettopp at manges idoler bekjenner seg til den. Derfor kan flere attrahaeres, bare av den grunn.

  Hvorfor stjernene søker tilflukt der, kan ha sammenheng med at også de har behov for et ståsted for tro, og at at scientologikirken virker eksklusiv og tiltrekkende på glamourfolket.

  Det er for øvrig mange slags nyreligiøsitet som sniker seg inn i menneskesinnene etterhvert…

  Sånn sett er religion opium for folket. Etter min mening.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. Sigurd Mellqvist sier,

  april 16, 2008 at 2:20 pm

  Sitat: “Å ja, og forresten tror de på romvesener som for mitt vedkommende er omtrent like lite fornuftig som at det finnes en Gud”

  Det finnes like mange galakser som det finnes sandkorn på alle verdens strender, men du tror vi er de eneste intelligente i universet? Nåvel, du om det, men kanskje så sneversynt vil jeg påstå.

  Men nå var det ikke ufo’er eller aliens jeg kom innom for å diskutere. Scientologi er først og fremst ingen religion, det ble startet av Ron hubbard i 1951 under dekke av å være en religion for å få vesentlige skattefordeler. Han uttalte jo også på radio at skal man tjene penger, start en egen religion.

  Og folk betaler jo seg fra gård og grunn for å være medlem og man kan nesten følge liksporet da atskillige skjbner følger i kjølevannet. Nå vil jeg ikke påstå at noen annen religion for den del er bedre, korstogene til kristendommen har jo et betydelig antall lik i bagasjen. Se Tom Cruise på youtube, han virker jo nesten som en psykopat på crack under det 40 min lange “intervjuet” der han bare prater svada.

  Og hvis dere som bor i oslo kommer over slike tester på gaten, gjør som franskmennene ville gjort, knus boden og kjeppjag de fra stedet. Senest igår satt jo matthis something på Tabloid og forklarte om scientologien og jeg måtte le, tror slike folk på hva de selv forteller?

  Join Anon, fight scientology!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. Sigurd Mellqvist sier,

  april 16, 2008 at 2:23 pm

  Vedlegg til kommentar #1

  Det var vel denne filmen du så? Jeg er enig, de virker litt sprø..

  http://youtube.com/wa...

  og her har dere Tom Cruise UNCUT.

  http://youtube.com/wa...

  Tviler på han er 100% stabil…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 16. Fureflagellat sier,

  april 23, 2008 at 1:35 pm

  For det første: Jeg har aldri påstått at jeg tror eller mener at det ikke finnes liv på andre planeter enn vår. Det er imidlertid stor forskjell på å holde muligheten åpen inntil det eventuelt skulle dukke opp besøkende fra det ytre rom, og å gå ut fra at “romvesener” finnes helt sikkert, slik mange gjør.

  For det andre: Enig i resten.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 17. Thrillseeker123 sier,

  april 23, 2008 at 1:48 pm

  Den er som alle andre religioner… ren idioti.

  Når det kommer til romvesener så er det nokså sannsynlig at det har startet annet liv på andre planeter selv om det ikke trenger å være like utviklet som våres. Sannsynligheten er ihvertfall stor.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 18. veslette sier,

  april 23, 2008 at 1:58 pm

  Scientologi er rein svindel, og er i det hele tatt en genial forretningside: Man blander i hop reinspikka republikansk tro på business, med “alternativbevegelsens” tro på reinkarnasjon, ufo-er og alt det der.

  Jeg er selv ikke fremmed for at det kan finnes liv på andre planeter, ei heller ikke at det fins en “åndelig dimensjon”. Imidlertid er det farlig når man lar seg hjernevaske så til de grader, at det blir fullstendig latterlig. Scientologi er farlig, og bør stoppes.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00