Utkastelse = overgrep!

av   mars 28, 2007 at 12:31 pm (urettferdig_utkastelse)

Av og til blir jeg voldsomt opprørt, rett og slett nærmest forbannet.

Og det ble jeg for et par uker siden. Bakgrunnen er en sak som har rullet og gått i flere år, der myndighetene vil kaste ut mannen til en sambygding og tidligere klassevenninne av meg.

Elisabeth fra Biri traff Louis fra Nigeria for omtrent fem år siden. De ble forelsket og flyttet sammen. På det tidspunktet jobbet Louis og betalte skatt.

Etter misforståelser omkring en asylsøknad jobbet imidlertid Louis noen måneder uten arbeidstillatelse – mens han fortsatt betalte skatt. Dette var i følge UDI god nok grunn til å vedta utkastelse.

Saken endte i retten, der Louis fikk medhold i første omgang, før Staten anket og vant. Myndighetene hadde tydeligvis bestemt seg for å statuere et eksempel med Louis. Saken ble avvist av Høyesterestts kjæremålsutvalg. Den ligger nå til behandling hos menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, og har gått gjennom flere innledende runder der.

I 2003, mens alt dette pågikk, giftet Louis og Elisabeth seg, og de fikk for kort tid siden datteren Selma. Stadig med trusselen om utkastelse hengende over seg.

Så skjedde noe som gikk inn på meg for alvor: Tidlig en morgen i starten av mars ble Louis hentet av flere polititjenestemenn, lagt i jern og kjørt direkte til Trandum i påvente av å bli sendt ut av landet. Allerde grytidlig dagen etter ble han satt på flyet til Nigeria, hvor han nå befinner seg.

Begrunnelsen for utkastelsen er, i tillegg til manglende arbeidstillatelse, at Louis ikke har sterk nok tilknytning til Norge, til tross for at han er gift og har et barn. Han er nå utvist for fem år, og det kan i verste fall gå så lenge før han kan søke om familiegjenforening på nytt.

Jeg kan ikke en gang forestille meg hvor vanskelig dette må være for den lille familien. Louis har ingen andre ønsker enn å være sammen med familien og forsørge dem her i Norge. Han er en skikkelig kar som vil jobbe og gjøre opp for seg ved å betale sin skatt.

Å splitte en familie på denne måten, og nekte en far å møte sin datter, er i beste fall usedvanlig hard bruk av et rigid regelverk.

I verste fall er det et overgrep.

**********************************’
Artikler om saken

Oppland Arbeiderblad
Sendt ut av landet (08.03.07)
Urimelig utvisning (09.03.07)
Presten tordner mon UNE (15.03.07)
Overveldende støtte til Darren (16.03.07)

Gudbrandsdølen Dagningen
Kastes ut av landet
-Umenneskelig av Utlendingsnemndna
-Norges ære står på spill
Dette er både pinlig og urimelig (debattinnlegg)

NRK distriktsnyheter
Kasta ut av landet

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (11)

Fuktskader skyldes… sex?!

av   mars 28, 2007 at 8:16 am (hersens_leieboere)

Det finnes mange snålinger rundt omkring. En av dem kommer fra Hamar og ble omtalt på Aftenpostens nettutgave i dag. Her er det altså en gårdeier som har fått et klagebrev fra leieboerne på grunn av fuktskader i leilighetene.

Gårdeieren ble tydeligvis forulempet og fant det for godt å sende et noe overraskende svar tilbake. I brevet slår han nemlig fast at fuktskader på soverommet skyldes at beboerne ikke lufter godt nok etter å ha hatt seg en runde pulings.

I det høyst profesjonelle brevet fortsetter mannen: "I tillegg har dere kanskje brunstige tenåringer og unger som dusjer hele tiden….ikke sant! Og så ringer dere til meg og klager, synes du dette er rett". Flotte og gjennomtenkte formuleringer.

Også på befaring har mannen fortalt om hvordan kroppene våre utsondrer ulike typer væske i løpet av døgnet, og at man derfor nærmest må regne med fuktskader.

Jeg skjønner veldig godt at gårdeieren blir opprørt. Tenk så deilig verden hadde vært uten leieboere som syter og klager, til og med over ting som helt åpenbart er deres egen feil!

Og kjære gårdeier: Ikke la deg knekke av disse perverterte leieboerne, disse syke menneskene, som bebor leilighetene dine, som kaver rundt i forvirret brunst og tillater seg noe så sykt som å ha dampende sex i soverommene dine. Som tar seg friheter ved å dusje i varmt vann og gud vet hvilke andre sinnssvake ting de foretar seg.

Til leieboerne: Fy skam. Klage på slikt, da gitt.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (7)

Størst av alt!

av   mars 22, 2007 at 8:38 am (drama, tv)

"Kodenavn Hunter" som ble sendt på NRK tidligere i vinter må være noe av det mest fantastiske som er produsert i norsk TV-historie. Briljante skuepillere og meget spennende plott. Etter denne suksessen var forventningene store til NRKs nye torsdags-serie "Størst av alt".

I et radiointervju i forkant uttalte en av hovedrolleinnehaverne, Lise Fjelstad, at dette var en serie fra en hverdag som alle kunne kjenne seg igjen i.

La oss se hva som har skjedd så langt:

Anders Røst, en fremtredende forretningsadvokat fra Oslo vest, blir funnet skutt ned og drept på selveste nyttårsaften. På begravelsesdagen pågripes avdødes hustru, Beate, og tiltales for overlagt drap. Hun skal ha skutt ektemannen med hans egen revolver.

Barnebarnet Frida var vitne til drapet, og går inn i en slags psykose der ifører seg bestemorens brudekjole, ligger med plateprodusenter og spiller frenetisk på lyre. Hun blir naturligvis gravid.

Det andre barnebarnet, Erling, har i mellomtiden et seksuelt forhold til Røsts tidligere sekretær og påståtte elskerinne. Han ligger med sin egen ste-bestemor, med andre ord.

Avdødes datter er en kjent psykolog og forfatter av en rekke bøker om samliv. Etter hvert kommer det fram at hun er adoptert. Hun ble kjøpt for 25.000 kroner av en kvinne som hennes far hadde et forhold til på 50-tallet. Beate Røst er altså ikke hennes biologiske mor.

Imens forsøker avdødes svigersønn å drive advokatfirmaet videre. For å hale i land en feit kontrakt innleder han et forhold til en kommunalt ansatt. I tillegg til jevnlig tilgang til penis krever hun store beløp til dekning av løpende utgifter. Forholdet avdekkes naturligvis av den tidligere omtalte psykologen.

I store trekk var det handlingen så langt. De fleste vil nok være enige med Lise Fjelstad og nikke gjenkjennende.

Hvem av oss har ikke minst en forretningsadvokat, myrdet på brutalt vis av sin kone, en berømt adoptert psykolog og en som står i med bestefarens elskerinne i nær familie? For ikke å snakke om en suicudal lyre-spillende plateartist!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (5)

Fra min skisseblokk: Fures sønn nr. 2

av   mars 20, 2007 at 8:14 pm (Tegninger)

Igjen har jeg tatt blyanten fatt. Denne gangen er det den yngste sønnen min, Oskar, som har blitt foreviget med et smil om den tannløse munnen. Han smiler i det hele tatt mye. På tegningen er han omtrent åtte måneder.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (7)

Fra min skisseblokk: Portrett av Arne Næss sr.

av   mars 20, 2007 at 8:04 pm (Tegninger)

I det siste har jeg tatt opp en gammel hobby som har ligget mer eller mindre på is i flere år, nemlig tegning. Det første jeg gjorde var å fullføre et gammelt portrett av Arne Næss som lå halvferdig. Tegningen er basert på et bilde fra omkring 2001.

Slik ble resultatet.
Portrett av Arne Næss

 

 

Tegnet med blyant (H + 2-6B) og kull på 180 grams Canson 1557 papir. Format A3.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (8)

av   mars 19, 2007 at 12:09 pm (bilingual, english)

Jeg vurderer å legge ut alle mine innlegg på engelsk, for å glede/irritere enda flere brukere av internett.

Siden jeg er bedagelig anlagt har jeg bestemt meg for å bruke en gratis oversettertjeneste som finnes på nettet. Som en start har jeg lagt ut et relativt ferskt innlegg om hentesveisen til Øystein Hedstrøm.

Jeg matet den norske teksten inn i oversetteren og fikk ut en fullt brukbar engelsk versjon, der man på opptil flere steder kan gjenkjenne den opprinnelige teksten:

"Øystein Hedstrøm has hard blow new hårtuster at knollen and shall henceforth die at it successively saw notorious hentesveisen.

In a interview along with Canal today early days answered Hedstrøm so at prompt about and so he at one time choosen exactly henstesveisen as frisyre as alluring began to crash down : " it was enough as a matter of I was a bit affectation ".

Jada Hedstrøm. You’re good-natured affectation.

Jada."

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Comments Off

Hedstrøms hentesveis historie

av   mars 19, 2007 at 8:30 am (hentesveis)

Øystein Hedstrøm har plantet nye hårtuster på knollen og vil heretter gå bort fra den etter hvert så beryktede hentesveisen.

I et intervju med Kanal24 i dag tidlig svarte Hedstrøm slik på spørsmålet om hvorfor han i sin tid valgte nettopp henstesveisen som frisyre da lokkene begynte å falle: "Det var nok fordi jeg var litt jålete".

Jada, Hedstrøm. Du er skikkelig jålete.

Jada.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (4)

Legotårn etter haglemetoden

av   mars 16, 2007 at 10:53 am (barnevakten)

Som det faderlige opphav til to sønner faller det av og til på mine vinterbleke og – med alderen – stadig mer hårete skuldre å være barnevakt når mor av forskjellige årsaker er ute på vift på egenhånd. Her om dagen skulle mor på et etterlengtet kafe-besøk med venninner. Far, altså jeg, ble hjemme som avløser.

Som jeg sa har jeg to sønner. Sønn nummer 1 er to og et halvt år. Sønn nummer 2 er ni måneder. Sønn nummer 1 har blitt såpass gammel at han kan plasseres foran TV. Sønn nummer 2 raser rastløs rundt i lav åling som en kjempestor larve og hogger uvørent tak i alt som er innen rekkevidde. Sist jeg var hjemme alene datt sønn nummer 1 ned halve trappa. Påfølgende mandag troppet vi opp i barnehagen, der sønn nummer 1 stolt viste fram avtrykket etter teppet som han hadde fått i panna. Far var ikke like stolt.

Dette var foutsetningene før jeg igjen skulle trå til som hjemlig au pair. Jeg nekter ikke for at jeg var litt spent på utfallet. Og det begynte bra. Sønn nummer 1 viste seg fra sin beste side. Det var et befriende fravær av trassanfall denne ettermiddagen. Vi bedrev tiden med å bygge Lego: Sønn nummer 1 konstruerte flotte hus og høye tårn som sønn nummer 1 rev ned fortløpende mens beina gikk som trommestikker. Sønn nummer 2 prøvde seg også som byggmester. Hovedsakelig jobbet han etter haglemetoden, altså ved å hamre en stor mengde klosser mot hverandre på måfå mens han utstøtte uartikulerte rop. Vi hadde det i det hele tatt svært trivelig.

Etter en stund ville sønn nummer 1 titte litt på sin nyinnkjøpte DVD med "Brannmann Sam" ("ingen er så kjekk og stram" osv osv). Jeg benyttet sjansen til å fore sønn nummer 2 med grøt og morsmelkerstatning.

Og det var omtrent her det begynte å gå utforbakke, føler jeg. Sønn nummer 1 begynte å oppføre seg merkelig. Ikke ville han legge seg, og ikke ville han sitte på fanget. Sønn nummer 1, stakkar, satt storøyd og forlatt foran flatskjermen mens far bakset med en motvillig lillebror.

Det slo meg at sønn nummer 2 kanskje var sulten, siden han spiste små mengder grøt. Riktig nok lepjet han i seg en god del mormelkerstatning, men hva slags mat er vel det for små karer i sterk vekst? Jeg smurte en blings med prim, og den forsvant i rekordfart ned i den lille magen. Jeg pustet lettet ut og tenkte at nå kommer han nok til å sovne, nå som han har fått i seg litt mat.

I selvsamme øyeblikk presterte sønn nummer 2 en gedigen sprutbrekning. Gul gjørme ispedd nykvernet kneipp med prim sprayet over bord, stoler og nattdresser. Sønn lo av hele opptrinnet og virket fornøyd med utfallet, far var mer i tvil. Det ble feberaktig skifte av nattdress mens jeg samtidig konverserte med sønn nummer 1 om et større branntilløp i Ponty-pandy ("Te, pappa, BANNBIIIJ!").

Det ender som regel godt. Etter at mageinnholdet var vasket opp var det på tide å finne senga. Sønn nummer 2 hadde åpenbart ikke godt av morsmelkerstatningen, og nå som den var sendt i retur sovnet han sporenstreks. Også sønn nummer 1 fant roen etter noen omganger med pekebok og ajajajaja BOFF. Til slutt kunne far legge beina høyt foran TV og være tilfreds med dagens innsats.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Permalenke Kommentarer (9)

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00