Størst av alt!

av   mars 22, 2007 at 8:38 am (drama, tv)

"Kodenavn Hunter" som ble sendt på NRK tidligere i vinter må være noe av det mest fantastiske som er produsert i norsk TV-historie. Briljante skuepillere og meget spennende plott. Etter denne suksessen var forventningene store til NRKs nye torsdags-serie "Størst av alt".

I et radiointervju i forkant uttalte en av hovedrolleinnehaverne, Lise Fjelstad, at dette var en serie fra en hverdag som alle kunne kjenne seg igjen i.

La oss se hva som har skjedd så langt:

Anders Røst, en fremtredende forretningsadvokat fra Oslo vest, blir funnet skutt ned og drept på selveste nyttårsaften. På begravelsesdagen pågripes avdødes hustru, Beate, og tiltales for overlagt drap. Hun skal ha skutt ektemannen med hans egen revolver.

Barnebarnet Frida var vitne til drapet, og går inn i en slags psykose der ifører seg bestemorens brudekjole, ligger med plateprodusenter og spiller frenetisk på lyre. Hun blir naturligvis gravid.

Det andre barnebarnet, Erling, har i mellomtiden et seksuelt forhold til Røsts tidligere sekretær og påståtte elskerinne. Han ligger med sin egen ste-bestemor, med andre ord.

Avdødes datter er en kjent psykolog og forfatter av en rekke bøker om samliv. Etter hvert kommer det fram at hun er adoptert. Hun ble kjøpt for 25.000 kroner av en kvinne som hennes far hadde et forhold til på 50-tallet. Beate Røst er altså ikke hennes biologiske mor.

Imens forsøker avdødes svigersønn å drive advokatfirmaet videre. For å hale i land en feit kontrakt innleder han et forhold til en kommunalt ansatt. I tillegg til jevnlig tilgang til penis krever hun store beløp til dekning av løpende utgifter. Forholdet avdekkes naturligvis av den tidligere omtalte psykologen.

I store trekk var det handlingen så langt. De fleste vil nok være enige med Lise Fjelstad og nikke gjenkjennende.

Hvem av oss har ikke minst en forretningsadvokat, myrdet på brutalt vis av sin kone, en berømt adoptert psykolog og en som står i med bestefarens elskerinne i nær familie? For ikke å snakke om en suicudal lyre-spillende plateartist!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

5 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

 1. Anonym sier,

  mars 22, 2007 at 9:30 am

  Ja, hvem av oss har ikke det?

  Det kommer neppe som en overaskelse at undertegnede hører med til den gruppen som IKKE kan skryte på seg overnevntte omgangskrets.

  Men for oss som bor langt uti huttaheiti er det spennende å få et lite glimt inn i hverdagen til eliten. Både spennende og skremmende, faktisk.

  Når jeg tenker meg om (noe som rent unntaksvis skjer) er jeg fornøyd med min tilværelse i utkanten av tingenes sentrum. Det gir – i beskjedent omfang, naturligvis – PERSPEKTIV.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Anonym sier,

  mars 22, 2007 at 11:25 am

  I et desperat forsøk på å lure enda flere til å kaste bort tid på tull og tøys, tillater jeg meg å henlede oppmerksomheten på dette totalt unyttige innlegg (i anledning Hodenavn Kunter, ellerhvadetnåhet)

  http://www.vgb.no/133...

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Fureflagellat sier,

  mars 22, 2007 at 12:44 pm

  Det må være steike morsomt for dere i midt-Norge å se hvordan vi her nede i hovedstadsområdet lever våre liv.

  Nå må du unnskylde meg, jeg er i gang med å irettesette hushjelpen vår, Emeralda fra Venezuela, for en noe slurvete vask av gjestebadet i fjerde etasje. Dessuten må jeg levere XC90en til service. Kanskje Preben kan hente meg med M5en. Ellers finnes det visstnok noe som heter T-bane, har det blitt meg fortalt.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Anonym sier,

  mars 27, 2007 at 11:18 am

  Tillegg (HASTER)

  Jeg ser til min store overraskelse (og skuffelse) at jeg glemte å si hvor imponert jeg er over livsstilen i den store byen. Samtidig må jeg innrømme at jeg ikke vet hva XC90 eller M5en er for noe. Men det er sikkert noe FINT!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Fureflagellat sier,

  mars 28, 2007 at 7:44 am

  XC90 og M5 er noen ganske fine biler som man ser mye av på vestkanten i Oslo. De kommer nok snart til dere der nord også.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00